Sobre la revista

CASTELLANO ENGLISH PORTUGUÊS

 

La revista Ecología Política – Cuadernos de Debate Internacional és una revista semestral que reflecteix els debats entorn la influència del poder polític en els conflictes socioecològics. Dins la disciplina de l’ecologia política, se centra en aspectes com els conflictes ambientals, les desigualtats en l’accés als recursos i les càrregues de contaminació, les polítiques ambientals, les xarxes de resistència i moviments socials i els referents del pensament ambiental.

El 2016, Ecología Política va complir 25 anys. La revista va ser fundada el 1991 pel Dr. Joan Martínez Alier, catedràtic d’economia de la Universitat Autònoma de Barcelona i per Anna Monjo, directora d’Icaria Editorial. Des de llavors s’ha convertit en referent per a activistes i acadèmics/es de l’àmbit del medi ambient, particularment a l’Estat Espanyol i a Llatinoamèrica.

ENT va assumir el secretariat de la revista des de 2006. Des de 2013 la revista és coeditada per la Fundació ENT i per Icaria Editorial, i compta amb un Consell de Redacció i un Consell Assessor. El 2021 se suma como a coeditor el Grupo de Ecología Política de CLACSO (Consejo Latinoamericano de Ciencias Sociales).

Ecologia Política és possible gràcies al suport de les subscripcions i nombroses col·laboracions voluntàries. Si vols contribuir al projecte, pots realitzar la teva subscripció aquí o contactar-nos a subscriptores@ecologiapolitica.info

La revista allibera a la seva web la totalitat dels continguts després d’un any de la publicació, fet que augmenta l’abast de la seva difusió. Els números anteriors poden descarregar-se a la nostra pàgina web i a la plataforma Dialnet. La revista s’ha dotat d’una política de publicacions a través de la qual s’estableixen els mecanismes i condicions de divulgació del material generat.

Revista indexada a:

ISSN versió impresa: 1130-6378 | ISSN versió online: 2604-6091
 
 
Ecología Política forma part de l’Asociación de Revistas Culturales de España (ARCE).

logo arce

Aquesta revista ha rebut un ajut a l’edició del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

Reconeixement – NoComercial – CompartirIgual (by-nc-sa): No es permet un ús comercial de l’obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s’ha de fer amb una llicència igual a la que regula l’obra original.